Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Ned07052020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Biskup Uzinić: Raduje me papin susret s mladima u Sarajevu

SARAJEVO - Preuzivšeni biskup dubrovački mons. Mate Uzinić u izjavi za Radio Mariju BiH izrazio je svoje zadovoljstvo dolaskom Svetog Oca Franje u Sarajevo i svojevrsnom prigodom za brojne vjernike, pa i njegove biskupije da se susretnu s Svetim Ocem, posebno ističući papin susret s mladima.biskup mate uzinic

„Drago mi je da ovaj papin posjet uključuje i susret s mladima ne samo iz BiH nego i Hrvatske, koji će u velikom broju doći u Sarajevo. Na taj način nastavlja se susret mladih  koji je prošle godine održan u Dubrovniku.

Nadao sam se da će papa iduće godine doći i u Dubrovnik, koji će tada slaviti obljetnicu 600. godina od ukidanja zakona o trgovini robljem u dubrovačkoj Republici, ali i 1700. godina od smrti Svetog Vlaha, zaštitnika Dubrovnika.

Nismo još dobili negativan odgovor, ali iz susreta naše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović sa Svetim Ocem i odgovorom da u kalendaru neće biti mjesta za posjetu Hrvatskoj, vidimo da su šanse male“, ističe mons. Uzinić, ali i napominje:
„Mi ćemo sve to pratiti svojim molitvama kao što ćemo, mi vjernici, dubrovačke biskupije, u molitvama pratiti i  papinu posjetu Sarajevu. No, pouzdano znam da će i veliki broj vjernika naše biskupije posjetiti Sarajevo  i konkretno se  uključiti u ovaj veliki događaj“, kaže Uzinić.

Biskup Uzinić je komentirao  i povezanost  njegove biskupije s Bosnom i Hercegovinom ističući:
„Dubrovnik je naslonjen na BiH, i čak nas neki „optužuju“ kako nismo povezani s vlastitom zemljom(teritorijalno), a povezani smo s BiH. To je ono što nas potiče da izgrađujemo dobre međusobne odnose. No, posebno moram istaknuti veliku povezanost s biskupijama u BiH, posebno s Vrhbosanskom nadbiksupijom kroz brojne svećenike koji su na radu u našoj biksupiji.

Znam da ima i veći broj žena porijeklom iz Dubrovnika koje su se udale u  Sarajevo i BiH i prenose dubrovački stil u bosansko življenje, a vaši svećenici pomažu našim vjernicima da lakše žive život koji nam je svima namijenio Isus Krist.

To su neraskidive veze“, izjavio je biskup dubrovački mons. Mate Uzinić u izjavi za Radio Mariju BiH.

(ktabih)
Sarajevo, 31.  2015.

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka