Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sri09302020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Život nakon koronavirusa

Kako i svake, tako smo i ove, 2020. godine marljivo radili, ispunjavali radne obveze, dan po dan planirali aktivnosti i radovali se godišnjim odmorima i ljetovanju na moru. No, onda je došla pandemija i uništila sve planove za ovu godinu, bilo poslovnoga ili drugog značaja. Taj je sitni virus naštetio svjetskoj ekonomiji, prisilio milijune ugostitelja i drugih privatnika na nenadane restrikcije i otkaze milijunima ljudi.

Opširnije:Život nakon koronavirusa

Oporezivanje inozemnih mirovina

Republika Hrvatska s mnogim državama ima zaključen ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja. U većini ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja vrijedi pravilo da se mirovine oporezuju samo u državi rezidentnosti.

Opširnije:Oporezivanje inozemnih mirovina

Svojim su projektima pokazatelj uspješnosti i sjajne integracije

KUD Posavski vez Beč utemeljen je 2017. godine. Osnovan s jedne strane zbog ljubavi prema folkloru i narodnim igrama, željom prenošenja kulture predaka na djecu, a s druge strane, da se istovremeno djeci i mladima pruži adekvatan oblik slobodne aktivnosti za njihov psiho-socijalni razvoj. U radu KUD-a sudjeluju djeca i odrasli, a težište je rada stavljeno na prenošenje znanja iz kulture, povijesti i tradicije kao i zajednička razmjena novih znanja kako bi se zadržalo jedinstvo i identitet podrijetla.

Opširnije:Svojim su projektima pokazatelj uspješnosti i sjajne integracije

DRŽAVNI TAJ NIK MILAS U NEW YORKU

Živu službenu aktivnost protekloga vikenda imao je državni tajnik Zvonko Milas, a koji je u sklopu redovitih aktivnosti svojega ureda posjetio američke Hrvate u New Yorku, javlja www.Promise.hr.

Opširnije:DRŽAVNI TAJ NIK MILAS U NEW YORKU

Zekanović: Hrvatsko islejeništvo je uz Hrvatske suvereniste

Predsjednik novoosnovane stranke Hrvatski suverenisti Hrvoje Zekanović svoj predsjednički mandat započeo je napornim teškim, ali časnim i odgovrnim zadatakom. On je, naime, prethodnih 15-tak dana boravio u Australiji među Hrvatima, koji su iščekivali točne, pravovremene i potpune informacije o stanju  u domovini. Na kraju svojega putovanja na svojoj Fadcebook stranici Zekanović je zadovoljno uskliknuo kako je jedino sigurno da je hrvatsko iseljeništvo uz Hrvatske suvereniste!!!

Opširnije:Zekanović: Hrvatsko islejeništvo je uz Hrvatske suvereniste

Ispovijest Ivana Rakitića za Players Tribune

Ivan Rakitić za Players Tribune napisao je prekrasnu i emotivnu priču o odrastanju u Švicarskoj, odluci da nastupa pod hrvatskom zastavom, te što je to značilo njegovom ocu i jednom posebnom dresu, najvažnijem u njegovu životu.

Opširnije:Ispovijest Ivana Rakitića za Players Tribune

Sretan Dan žena želi Vam GIP

Danas je međunarodni Dan žena koji se kod nas još uvijek popularno naziva "Osmi Mart" a obilježava se 8. ožujka svake godine. Tog dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola.dan zena

Opširnije:Sretan Dan žena želi Vam GIP

U Ženevi nagrađeno osam hrvatskih inovacija

Na 46. Međunarodnoj izložbi inovacija održanoj od 11. do 15. travnja 2018. godine u Ženevi, hrvatski inovatori ostvarili su izvanredan uspjeh. Sudjelovanje hrvatskih inovatora na izložbi organizirala je Udruga inovatora Hrvatske, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatske gospodarske komore. Hrvatska je na sajmu predstavila osam inovacija od kojih su dvije inovacije nagrađene zlatnom, dvije srebrnom i četiri brončanom medaljom.

Opširnije:U Ženevi nagrađeno osam hrvatskih inovacija

Konkretna poslovna suradnja Hrvatske i Australije

Jaka potreba poslovne suradnje između domovinske i iseljene Hrvatske dobiva svoje i vidljive i konkretne rezultate. Nakon što je osnovano Poslovno vijeće za gospodarsku suradnju s Australijom pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, pokrenuta je i web stranica ovoga Poslovnoga vijeća https://croaus,hgk.hr, a kao platforma za poslovne kontakte hrvatskih i australskih poduzetnika  kako bi se unaprijedila razmjena roba i usluga.

Opširnije:Konkretna poslovna suradnja Hrvatske i Australije

Zdravstveno osiguranje Hrvatskih umirovljenika iz Švicarke

U Švicarskom gradu Badenu je 14. ožujka 2018., održana tribina na temu zdravstvenog osiguranja umirovljenika – povratnika u Republiku Hrvatsku. Tribinu je, u suradnji s Generalnim konzulatom Republike Hrvatske u Zürichu organizirao „Hrvatski kulturni klub“.

Opširnije:Zdravstveno osiguranje Hrvatskih umirovljenika iz Švicarke

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka