Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pon02242020

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Napredak gradi mostove prijateljstva

napredak u becu

Beč, 28.11.2011.-U organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak – Glavna podružnica Beč u protekli je petak u Beču održan Koncert prijateljstva na kojem su nastupili glazbenici iz Bosne i Hercegovine.

U prepunoj svečanoj dvorani bečke općine Margareten nastupali su Napretkov trio Pons iz Mostara u sastavu Lidija Gavran (violina), Amila Jankoski (violina) i Damir Bunoza (klavir); Ansambl Popular iz Nevesinja u sastavu Goran Stojanović (klarinet), Aleksandar Stojanović (harmonika) i Aleksandar Stanković (klavir) te dvojica bh. umjetnika koji trenutno žive i rade u Beču Mirza Hrustanović (basbariton) i Mario Andrić (klavir).


Program ovog koncerta je bio više nego zanimljiv. Mozaik skladbi sačinjen od djela Vivaldija, Bacha, Chopina, Lara, pa do djela suvremenih skladatelja Piazzole, Grgina, Tahirija i drugih skladatelja bio je neobična i odlična kombinacija. Glazbenici su svojim izvedbama pokazali profesionalnost te dokazali kako i Bosna i Hercegovina u glazbenom stvaralaštvu pripada europskoj kulturnoj tradiciji kojoj može ponuditi i nešto novo.  


Publika, u kojoj su bili i predstavnici Grada Beča, općine Margareten, kao i predstavnici diplomatskog zbora i veliki broj članova i prijatelja Napretka, pozdravljali su glazbenike i izvedbe dugotrajnim pljeskom i nedvojbeno će se ugođaj ovog koncerta dugo pamtiti.


U ime bečkog Napretka izvođače i goste pozdravio je predsjednik Filip Zloušić koji je kazao kako Napredak ovakvim i sličnim projektima želi graditi mostove prijateljstva koji su svima potrebni. 

Preuzeto s oficijelne stranice HKD Napredak

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka