Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Ned06072020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Niko Božić – naš čovjek na odgovornoj funkciji u Švicarskoj

niko bozic

Prije nekih tridesetak godina, pitao je profesor nas gimnazijalce što mislimo što je najvažnije u životu? Svi smo bez imalo premišljanja glasno i jasno odgovorili: zdravlje! A profesor se smješkao krajičkom usana, kao da je i očekivao da ćemo upravo tako odgovoriti, pa nam smireno i tiho, ali glasom koji je posebno kod njega odavao uvjerenje, odgovori: «Ne, djeco, nije zdravlje, nego poštenje!» I više nam ništa nije rekao, nego nam je ostavio da se svaki pojedinačno u životu uvjeravamo u to.

Imao sam  mogućnosti u svom bližem i daljnjem okruženju uvijek iznova naići na ljude koji su svjesno ili nesvjesno pridržavali ove maksime, to jest životne misli vodilje. U tome smislu dozvolite mi da vas upoznam s gosp. Nikom Božić, naše gore listom, rodom iz Bosanske nam Posavine,  točnije Donje Tramošnice i zaoseoka Njivka. Uredništvo GIP-a je neumorno u praćenju i zanimanju za naše ljude, koji svojom sudbinskom životnom stazom koračaju izvan granica rodne nam grude. Znajući da ćemo naići samo na pozitivne primjere naših ljudi koji svojim radom i marom, ali ponajpirje poštenjem, privlače pozornost svojih poslodavaca, odnosno radnog okruženja. Tako smo se ugodno iznenadili kada smo u novinama Općine Lauterbrunnen Jungfrau Zeitung naišli na tekst i  fotografiju našeg Nike.

Novine donose lijepo napisani članak o smjeni vodstva u Domu za umirovljenike (Alters-und Pflegeheim Günschmatte) u Lauterbrunnenu (CH)  s naslovom: Niko Božić novi voditelj. Kao dotadašnji voditelj službe za njegu štićenika, preuzeo je početkom jedanaestog mjeseca  cjelokupno vodstvo umirovljeničkog doma Günschmatte u Lauterbrunnenu. Gđa Margrit u gosp. Werner Widmer, koji su obnašali ovu funkciju u prošlih 16 godina, odlaze krajem prvog mjeseca sljedeće godine u zasluženu mirovinu. Niko će do njihovog odlaska u njima imati punu kolegijalnu podršku radi što lakšeg preuzimanja ove odgovorne službe voditelja. U tome će mu svakako od pomoći biti i njegovo troipolgodišnje radno iskustvo u istom Domu. Što se tiče njegovog načina rada, Niko obećaje da neće odudarati mnogo od načina na koji je i sam bračni par Widmer vodio ovaj dom. Ne teži nekim većim rezovima, ali su svakako neke nove ponude na pomolu. Tako bi on rado poboljšao direktan odnos štićenika i njegovatelja, u kojima bi štićenici imali pouzdanu osobu za obraćanje u potrebama. Ta spona pouzdanja i povjerenja bila bi od velikog značenja i za njihovu bližu rodbinu.

Što drugo možemo našem Niki poželjeti nego da mu njegov pošteni rad kojim se dokazao i nadalje bude glavna životna vrijednost. To je i ljestvica uspjeha ne samo u poslovnom i karijerističkom smislu, nego prije svega svjedočanstvo koje ga čini čovjekom, suprugom, ocem, prijateljem , kolegom itd. Kao njegovi susjedi iz Bosanske Posavine zahvaljujemo mu što je na ovaj način predstavio u pozitivnom svjetlu već tradicionalnu čast i ponos prije svega njegovih Tramošnjana a zatim i svih nas Posavljaka.

PRESS GIP-a

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka