Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub06062020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Spektakularna Hrvatska noć u Frankfurtu

U subotu 21. Studenog 2015. godine u Fraport Areni kod Frankfurta u Njemačkoj održan je mega koncert pod motom „Hrvatska noć 2015.“ Na ovom maratonskom koncertu koji je trajao preko osam sati okupilo nekoliko tisuća ljubitelja dobre Hrvatske glazbe.  

koncert frankfurt

Koncert su uveličale poznate vodeće zvijezde hrvatske zabavne i pop glazbe koji su se redali jedan za drugim a bili su to: Danijela Martinović, Željko Bebek, Oliver Dragojević, Miroslav Škoro, Mate Bulić, Jole i Mejaši.

Ovogodišnju, sedmu po redu, “Hrvatsku noć”, najveći domaći koncert u iseljeništvu koji svake godine u Fraport Areni u Frankfurtu okupi tisuće Hrvata iz inozemstva, od Njemačke preko Kanade do Australije, otvorila je splitska pjevačica Danijela Martinović.

Nakon Danijele izišao je Željko Bebek koji je kao i uvijek  u Frankfurtu znao pronaći put do srca svoje publike.
Poslije Bebeka izašla je Klapa Bandira iz Düsseldorfa a svojim nastupom je napravila pravo osvježenje večeri. Čak ih je pohvalio i Oliver Dragojević otpjevavši s njima par dalmatinskih pjesama.

Najstariji među njima Oliver je na pozornici nakon Bandira unio još dodatnog morskog ugođaja, ali i ljubavi kroz svoje najljepše balade. Damir Žilić je potom zagrijao uglavnom mlađi dio publike.

Vrhunac Hrvatske noći  2015. uslijedio je nastupom Miroslava Škore. Škoro je pogodio u žicu hrvatskih iseljenika svojim hitovima.  Vjera, ljubav i domovina su riječi Škorinih pjesama koje su izazivale najveće emocije u Fraport Areni ove večeri.

U svom nastupu Mate Bulić je otpjevao svoj poznati repertoar domoljubnih i ostalih hitova, koje je zajedno s njim pjevala publika u Frankfurtu.
 
Za kraj Hrvatske noći ciljano su ostavljeni najbolji zabavljači među pjevačima, Jole i Mejaši.

Na ovom koncertu koji se održao u ovom teškom  vremenu  kada u svijetu ne prestaje migracijska kriza ni prijetnja terorista okupio se veliki broj posjetitelja dok  je autobusa i osobnih automobila bilo iz cijele Europe.  

Koncert Hrvatske noći 2015. prošao je u najboljem ozračju, a kući  nitko nije otišao, umoran, svi su bili raspjevani i veseli a po najviše obitelj Martinović koja je sve ovo organizirala.

Hvala našim organizatorima i pjevačima, hvala zaštitarima i svim nazočnim posjetiteljima na dobrom i primjernom ponašanju jer su se na početku koncerta bili već oglasili vatrogasci kako je ovaj broj prisutnih prešao sve mjere opreza i da se s toliko posjetitelja nije računalo. Bili su u strahu da se neće što dogoditi, ali hvala Bogu koncert je prošao bez ijednog i najmanjeg incidenata.

Za GIP piše Mišo Perak

 

{youtube}sqzU91Z3n_8|720|510|0{/youtube}

 

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka