Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pon07132020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

U Ženevi nagrađeno osam hrvatskih inovacija

Na 46. Međunarodnoj izložbi inovacija održanoj od 11. do 15. travnja 2018. godine u Ženevi, hrvatski inovatori ostvarili su izvanredan uspjeh. Sudjelovanje hrvatskih inovatora na izložbi organizirala je Udruga inovatora Hrvatske, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatske gospodarske komore. Hrvatska je na sajmu predstavila osam inovacija od kojih su dvije inovacije nagrađene zlatnom, dvije srebrnom i četiri brončanom medaljom.

inovatori 900

Zlatne medalje osvojili su Naprava za čišćenje, bojanje i održavanje stupova inovatora Ervina Matića iz Poreča i 3D znanstvena podmornica inovatora Josipa Oroza, Lovre Stipanovića i Martina Sokolovića iz Srednje strukovne škole Samobor, koja je ujedno osvojila i posebno priznanje Kineske asocijacije inovatora.

Srebrnom medaljom nagrađeni su Skriveni sustav za držanje mobilnog uređaja ili vlastitog ekrana na sportskoj kapi s automatskim otpuštanjem i uvlačenjem inovatora Denisa Kolnrekaja iz Umaga te CLIK – Controllable Lighting Integration Kit mladog inovatora Ivana Kožara iz Ivanić Grada.

Brončana medalja pripala je Pametnom ekološkom sustavu za detekciju, kontrolu, pročišćavanje i modifikaciju zraka u zatvorenim prostorima (iTHERAPY) tvrtke Kristalna ideja iz Podstrane, Hidrauličnom servomotoru za automatski start turbine u energanama rafinerije nafte u ex zoni Tvornice Turbina Karlovac, Motoru sa zakretnim klipom u statoru i kružnim polucilindrima u rotoru autora Petra Kovačevića iz Čapljine te Sok od limunske trave s aronijom i jabukom autora Bože Grginovića i Ive Pavić Grginović iz Sukošana.

Bezrezervnu podršku hrvatskim inovatorima pružio je Slobodan Mikac, generalni konzul Republike Hrvatske u Zürichu, koji posjetivši ih u Ženevi nije krio oduševljenje ostvarenim uspjehom i promocijom Hrvatske u svijetu.

Na ovogodišnjoj ženevskoj izložbi inovacija, najvećoj do sada, sudjelovalo je 822 inovatora iz 40 zemalja svijeta te je predstavljeno više od 1000 inovacija.

Hrvatski inovatori još su jednom pokazali i dokazali da pripadaju samom vrhu inventivne elite te da idu ukorak sa svjetskim postignućima.

PRESS GIP-a

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka