Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Ned07122020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

DRŽAVNI TAJ NIK MILAS U NEW YORKU

Živu službenu aktivnost protekloga vikenda imao je državni tajnik Zvonko Milas, a koji je u sklopu redovitih aktivnosti svojega ureda posjetio američke Hrvate u New Yorku, javlja www.Promise.hr.

U članku naslova “Održan veliki banket Hrvatske zajednice u New Yorku, državni tajnik Milas pozvao iseljenike na suradnju”, autor teksta Damir Kramarić piše kako je ovom prigodom predstavljen pilot projekt “Registar hrvatskih subjekata Hrvata izvan Republike Hrvatske”, a djelatnici Središnjeg državnog ureda pružili su savjete za razna statusna pitanja, kao i pitanja povratka u Republiku Hrvatsku.

Tijekom svojega američkoga putovanja, gospodin Milas je nazočio i svetoj misi u hrvatskoj župi sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela na Manhattanu, a koju je predslavio župnik, fra Nikola Pašalić. Ova američka poslovna turneja državnog tajnika Milasa nastavljena je posjetama župi Most Precious Blood, a završena sastankom s predstavnicima hrvatske zajednice u Astoriji, gdje se pretežito nalaze naši ljudi porjeklom iz Istre.

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka