Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub06062020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Cvjetnica (Cvjetna nedjelja)

Nedjelja je, Cvjetnica ali nikada kao ove godine. Cijeli svijet je u brizi i strahu od korona virusa i svi samo o njemu pričaju. Uskrs kao da neće ni biti ove godine. Svi smo ostali na svojim radnim mjestima i domovima diljem Europe, a već bi danas mnogi od nas osvanuli u Garevcu da bi ostali došli do Velikog četvrtka kada bismo napunili garevačku crkvu i sudjelovali na obredima Velikog ili svetog tjedna. Ove godine ćemo biti uskraćeni za maslinove grančice kao i obrede Isusove muke i proslave Uskrsa u svom mjestu! No izdržimo, proći će i ovo zlo!

Opširnije:Cvjetnica (Cvjetna nedjelja)

Sv. Ivan Krstitelj

kip sv iveDanas je blagdan Svetog Ivana Krstitelja. Svima koji nose ime Ivo, Ivan, Ivica, Ivek, Ivana, Ivanko, želimo sretan imendan! Ivan znači: Bog je milostiv, pa neka vam na današnji dan bude dragi Bog posebno naklonjen i neka vam zagovorom svetog Ive i nadalje dijeli zdravlje duše i tijela.

Opširnije:Sv. Ivan Krstitelj

Stogodišnjica Schönstatta

schoenstattOve 2014. godine Schönstattski pokret, koji je nastao u Njemačkoj slavi 100 godina svojega djelovanja u svijetu. Utemeljitelj ovoga pokreta je o. Joseph Kentenich, koji je za svoj cilj uzeo BDM kao odgajateljicu i voditeljicu i kao Majku „Triput divnu“.

Opširnije:Stogodišnjica Schönstatta

Sveti Ante - Padovanski

sv anteDanas slavimo Sv. Antu. Stoga svima onim koji nose ime: Anto, Ante, Antun, Antonija i slično čestitamo imendan! Sv. Anto je rođen u Lisabonu. Bio je Božiji izabranik, prvorođenac iz plemićke, moćne i bogate obitelji.

Opširnije:Sveti Ante - Padovanski

Pedesetnica Duhovi

duhovi"Duh istine upućivat će vas u svu istinu." U Crkvi se danas slavi svetkovina Duhova, koja nas podsjeća na izlijevanje Duha Svetoga nad Mariju i apostole u Dvorani posljednje večere. Pedeset dana nakon Uskrsa ostvaruje se ono što je Krist obećao učenicima: da će primiti krštenje Duhom Svetim (usp. Dj 1,5) i da će biti obučeni u Silu odozgor (usp. Lk 24,49), kako bi imali snage za naviještanje Evanđelja svim narodima.

Opširnije:Pedesetnica Duhovi

Potkategorije