Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pon07062020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Sveti Ivan Krstitelj

Danas je Sveti Ivan Krstitelj te svima onima koji nose to i slično ime čestitamo imenadan. Sveti Ivan, nazvan Krstitelj, rođen je nekoliko mjeseci prije svoga rođaka Isusa. Njegovo je rođenje okruženo dosta izvanrednim okolnostima, kako piše evanđelist Luka. Njegova je majka Elizabeta u godinama, nikad nije imala djece i smatrana je nerotkinjom. To je u očima Židova bilo prokletstvo. Ivanov otac Zaharija bio je svećenik. Prema Luki bio je snužden i više se nije nadao da bi morao postati otac.

sv ivan krstitelj

Opširnije:Sveti Ivan Krstitelj

Sveti Antun Padovanski – svetac cijeloga svijeta

Danas je sveti Antun, stoga svima onima koji nose to ili njemu sično ime čestitamo imendan. Riječ je o jednom od najomiljenijih svetaca u čitavoj Katoličkoj Crkvi, kojega se časti ne samo u Padovi, gdje je podignuta prekrasna bazilika u kojoj se čuvaju njegovi posmrtni ostaci, već i u cijelom svijetu.

Opširnije:Sveti Antun Padovanski – svetac cijeloga svijeta

Sveti Josip Radnik

Godine 1955. uveo je u crkvenu godinu blagdan sv. Josipa Radnika veliki papa Pio XII. Odredio je da se taj blagdan slavi 1. svibnja, na dan “koji si je svijet rada izabrao kao svoj praznik”. Godine 1889. takozvana Druga internacionala odlučila je da će 1. svibnja slaviti kao svjetski praznik radništva.

sv josip radnik

Opširnije:Sveti Josip Radnik

Duhovi - Nedjelja pedesetnice

Dragi prijatelji, dragi vjernici i kršćani! Danas slavimo Duhove - Nedjelju Pedesetnice. Ovaj veliki blagdan spominje se također i kao rođendan Crkve jer se spominjemo slavnog događaja kada je Isus nakon svoga uskrsnuća apostolima i vjernima svojim poslao Duha Svetoga čijom su snagom kršćani poslije ispovijedali vjeru u Isusa Krista i propovijedali Radosnu Vijest.

Opširnije: Duhovi - Nedjelja pedesetnice

Sretan Uskrs

Svima Vama, dragim posjetiteljima želimo sretan i blagoslovljen USKRS!

Opširnije:Sretan Uskrs