Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub09262020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Novi Ferrarijev GT se sprema za Ženevu

ferari f152

FERRARI će na sljedećem ženevskom auto salonu predstaviti nasljednika modela 599 GTB. Automobil će pokretati 6,3-litreni V12 motor snage oko 700 KS uparen s novim mjenjačem.

Testni prototipi novog modela, kodnog imena F152, su već više puta zamijećeni u blizini Ferrarijeve baze u Maranellu. Nagađa se kako će ga karakterizirati manja masa za postizanje boljih performansi i veće agilnosti, a svemu valja pridodati i  pedesetak KS više od izvedbe koja je ugrađena u FF, odnosno 90 KS više od prethodnika. Ukratko, bit će to najsnažniji "propetim konjićem" na tržištu.

Za razliku od spomenutog FF-a ovaj model neće imati pogon na sva četiri, već samo na stražnje kotače, a snaga i okretni moment će se isporučivati putem FF-ovog 7-stupanjskog mjenjača s dvije spojke s F1 elektroničkim diferencijalom.

Nova će šasija biti proizvedena od različitih lakih materijala i legura, a posebno se ističe upotreba aluminija. Sve u svemu to će rezultirati manjom masom, a uz veću snagu i okretni moment performanse će mu biti slične one Lamborghinijevom Aventadoru. Najveća brzina od oko 350 km/h i ubrzanje do 100 km/h za oko 3,2 sekunde trenutno se spominju kao ostvarive.

S dizajnerske strane ne treba očekivati veće izmjene. Radit će se o evoluciji izgleda trenutnog modela uz utjecaje modela FF i 458. Prodaja novog modela će započeti krajem iduće godine, a cijena će se kretati oko 260.000 eura.

Objavio Indwx.hr