Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Ned07052020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Dođi i slijedi me!

dodji slijedi meGospodine Isuse, čekao sam dugo na ovaj trenutak.Trebalo mi je vremena da razgovaram s tobom nasamo, a posebno da te poslušam. Da budem iskren, istina je da mi ne prestaješ slati poruke. Problem je što ih ne želim uvijek primiti.


Ponekad ih istisnem glazbom, prijateljima, bukom..., ali ipak, ne mogu ih zanijekati – osjećam veliku prazninu iako se ona ne pokazuje kada sam s drugima.

Ipak, onda kada se smirim i stigne poziv "Slijedi me" srce mi preplave svjetlost i mir.

Taj trenutak kada čujem taj poziv u dubinama moje svijesti, srce mi zadrhti na pomisao da si me izabrao među stotinama i tisućama mladih ljudi.


Zašto Gospodine?
Zašto si izabrao mene?
Po čemu sam toliko poseban da si me pozvao da te slijedim kao što si pozvao i apostole.

Onda se sjetim kako si pozvao svoje prve učenike i tada si kažem: Po čemu su bili posebni Petar, Jakov, Ivan i Andrija?
Nisu li oni bili ljudi poput svih ostalih?
Nisu li bili grešnici poput svih ostalih?


Nisu li bili slabi, izdajice i kukavice poput svih ostalih? Ipak si ih izabrao: „Niste vi mene izabrali već sam ja izabrao vas“
Zadivljuje me misao da ti siromašni ribari s Tiberijadskog mora nisu oklijevali ostaviti obale i mreže koje su predstavljale cijeli njihov život.

A meni je teško ostaviti moju obitelj, udobnost doma, moju navezanost na djevojku (mladića), očekivanu karijeru, osobne planove, slobodu...
Ali gledajući s druge strane, ipak si me i ti privukao, a privlačiš me sa posebnom silom budući da si uzvišeniji od svake osobe ili stvari na ovom svijetu.


Ali ipak me privlači tvoja osobnost, darežljivost do krajnosti, tvoja briga za nas, nježnost tvoga srca i veličanstvenost tvog Kraljevstva.

Znam, pronaći ću istinsku sreću s tobom; znam da ćeš utažiti moju žeđ za vječnošću i da ću s tobom ostaviti trajni znak  prolazeći ovim svijetom čineći dobro u tvoje ime.

 Bojim se.
Zastrašuje me pomisao da se otisnem u avanturu u kojoj riskiram sve, iako znam da je moguće i da postignem sve.
Gospodine, podari mi darežljivost da se bacim za tobom bez oklijevanja, da slomim okove koji me vežu za obalu i sprečavaju me da se otisnem na more ovog svijeta s tobom kao kapetanom mog broda.