Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pet05292020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Neobična sredstva za čišćenje

Alkohol još nekako, ali riža ili čaj da mogu nešto očistiti? I biti od pomoći u kućanstvu?! Znamo da mislite da su u pitanju gluposti, no, možda ipak…

Bijeli kruh i kečap

Bijeli kruh: Očistite vaša ulja na platnu. Nježno tapkajte šnitom bijelog kruha po površini slike i pokupite prašinu i prljavštinu.
Kečap: Vratite sjaj bakrenim i brončanim loncima. Istisnite kečap na krpicu i trljajte s njime lonce i tave. Vratiti će svoju brončanu boju u samo nekoliko minuta. Zatim isperite toplom vodom i obrišite krpom.


Zobene pahuljice

Očistite prljave ruke s lakoćom. Istrljajte ih u gustoj pasti od zobenih pahuljica i vode i zatim dobro isperite.

Riža

Očistite unutrašnjost vaza ili boca. Trećinu vaze napunite toplom vodom i dodajte žlicu riže. Poklopite rukom, snažno protresite i zatim isperite.

Čaj

Riješite se hrđe na vrtnom alatu. Skuhajte nekoliko posuda jakog crnog čaja. Kada se ohladi, prelijte ga u kantu. Umočite alat i ostavite ga nekoliko sati. Zatim ga obrišite sa krpom. Ne zaboravite nositi rukavice kako vam ne bi ostale mrlje na rukama.

Glicerin

Uklonite vosak sa svijećnjaka. Nožićem ostružite što je više voska moguće, a ostatak uklonite trljajući svijećnjak vatom umočenom u glicerin.

Gazirana voda i hidrogen-peroksid

Gazirana voda: Vratite sudoperu stari sjaj. Ispolirajte ga krpicom natopljenom gaziranom vodom i zatim obrišite suhom čistom krpom.

Hidrogen-peroksid: Dezinficirajte tipkovnicu. Umočite pamučni štapić u hidrogen i očistite svaki kutak i prostor između tipki.

Kukuruzno brašno

Očistite masne mrlje sa tepiha. Posipajte mrlje brašnom, ostavite ga neka stoji 15 do 30 minuta i zatim usisajte.

Alkohol

Obrišite tragove vodootpornog markera sa poda ili dugih sjajnih površina uz pomoć vate i alkohola.

###BLANK###