Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pet05292020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Kako kupovati zamrznute namirnice?

Zamrznute namirnice, poput voća, povrća i gotovih jela postala su popularna jer ne oduzimaju mnogo vremena za pripremu. No, nisu samo dobri zbog toga – zamrznuti proizvodi znaju biti itekako zdravi. Naučite kupovati, uštedite svoje vrijeme i ipak učinite nešto za svoje zdravlje. Zamrznuto povrće i voće zapravo zna biti svježije nego „normalno“. Razlog tomu je što se zamrzavaju odmah nakon branja, za razliku od voća i povrća koje kupujete na tržnici. Ova namirnice u vašem zamrzivaču mogu stajati i do osam mjeseci.

Kako kupovati povrće?
Prilikom kupnje obratite pozornost što točno piše na pakiranju. Preferirajte samo one proizvode koji se sastoje od 100% povrća. Nutricionistički gledano ne postoji razlika između pakiranja – vrećice ili kutije potpuno je svejedno. Na dodir sadržaj mora biti tvrd i nigdje u zamrzivaču ne smijete vidjeti otopljenje vode. Samo tako su svi sastojci povrća očuvani.
Izbjegavajte bilo koje proizvode koji u svom sastavu imaju sira, umaka ili sadrže rižu ili tjesteninu.

Kako kupovati voće?
I ovdje vrijedi isto pravilo – preferirajte one proizvode koji se sastoje od 100% voća. Proizvod će ostati dobar i do dva mjeseca nakon što je otvoren.
Izbjegavajte voće sa šećerom ili u slatkom umaku.
Zamrznuto voće možete koristiti i bez odmrzavanja. Odlično će se uklopiti kao jedan od sastojaka hladnih napitaka poput shakea.

Kako kupovati gotova jela?
Gotova smrznuta jela nisu svježa poput onih koje vi napravite niti imaju istu nutricionističku vrijednost. Konzumirajte ih samo u rijetkim slučajevima kada nemate vremena ni energije za kuhanje. Jedno istraživanje je naime pokazalo da osobe koje konzumiraju češće gotova smrznuta jela teže gube kilograme, od onih koji sami kuhaju.
Prilikom odabira gotovog jela pripazite da nema više od 3.5 grama masti po 100 kalorija. Također preferirajte „normalna“ jela od onih fast food.

Kako kupovati slastice?
Najslađi i svima najdraži odjela u zamrzivaču je onaj sa slasticama. Ako imate problema s kilažom odaberite one koji sadržavaju manje od 150-200 kalorija.
A za ostale – uživajte su sladoledu, naravno u normalnim omjerima.


Preuzeto s (Budi.in)

###BLANK###