Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub05302020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Kako očistiti dječije igračke?

Kako djeca sve što nađu vole stavljati u usta, osobito bebe, vrlo je važno da njihove igračke održavamo čistima, koliko je to moguće. Prilikom čišćenja najbolje je koristiti prirodne metode tj. vodu u kombinaciji sa octom ili sodom bikarbonom, jer agresivna sredstva mogu izazvati alerije i otrovanja.

Plastične i gumene igračke koje bebe i maleni stavljaju u usta, redovito brišite vlažnim maramicama bez alkohola ukoliko ste negdje vani i nemate pristup sudoperu. Ako igračka padne djetetu iz kolica ili iz ruke, obavezno je isperite ili obrišite ili pak imajte u pripravnosti dodatne igračke.

Igračke koje služe za črickanje i smanjenje svrbeža prilikom rasta zubi, možete oprati deterdžentom za suđe i čistom spužvicom, ali ih potom jako dobro isperite vodom.

Veće igračke pošpricajte mješavinom octa i vode i ostavite 15 minuta da stoje natopljeni u kadi. Nakon toga isperite igračke i dobro ih osušite.

Kod čišćenja zakorenih ostataka hrane i druge krute prljavštine, koristite grublji dio kuhinjske spužvice, ali neka ona bude nova i nekorištena. Kod ribanja koristite toplu vodu.

Plišane igračke i druge mekane stvari perite u mašini koristeći samo vodu i blagi deterdžent (po mogućnosti onaj koji ne izaziva alergijske reakcije) na temperaturi od 30% i, ukoliko postoji, na modu za pranje vunenih tkanina.

Ukoliko su igračke jako prljave sa starim mrljama, pomiješajte 4 čajne žličice sode bikarbone s 3 dcl tople vode i pokušajte s time.

Svaka dva tjedna slobodno neke igračke operite i u perilici za suđe. Vruća para dobro će ih dezinficirati.

Čvrste i izdržljive igračke iskuhajte po potrebi u vrućoj vodi, ocijedite i osuđite.

(Klinfo.hr)