Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pon06012020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

S bebom pričajte pravilno od rođenja

U istraživanju provedenom na Sveučilištu Northwestern u Illinoisu sudjelovalo je 50 tromjesečnih beba, a ispitivanjem se došlo do zaključka kako su bebe koje slušaju riječi sposobnije kategorizirati slike od onih koje slušaju obične tonove, izjavila je voditeljica studije Susan Hespos.No, izuzetna sposobnost bebinog mozga ne staje na tome. Jedna ranija studija dokazala je da bebe imaju izrazito kompleksne misli već s 12 mjeseci starosti.


Poznato je da čak i još nerođene bebe u maternici padaju pod utjecaj zvukova prvog jezika koji dopire do njih. Nije nikakva novost da beba može zapamtiti zvukove iz vanjskog svijeta u posljednja tri mjeseca trudnoće te da je posebno osjetljiva na nijasne glazbe i ljudskog glasa.


Uzevši to u obzir znastvenici su zaključili kako bi majke svojoj djeci trebale pričati koristeći prave riječi jer na taj način pomažu razvoju njihovog mozga. Uz to, pokazalo se da novorođenčad plače "naglaskom" koji naslijedi od majke pa se smatra kako pravilno izgovaranje riječi, a ne tepanje, ima vrlo veliku ulogu u ranom razvoju inteligencije djeteta.


(Metro-portal.hr)

###BLANK###