Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub09262020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Navike koje štete vašim zubima

Za zdrave zube nije potrebno samo čišćenje i njega, nego to morate obavljati na pravi način. Radite li i vi najčešće greške?

Pregrubo četkanje
Gruba četkica u kombinaciji s vašim prejakim stiskom nije najbolja opcija za zdrave i lijepe zube – možete oštetiti zubno meso. Čistite zube minimalno po dvije minute dva puta na dan nježnim i kružnim pokretima četkice.

Koristite krivu pastu za zube
Ako imate zdrave i neproblematične zube možete koristiti bilo koju pastu. No ako imate bilo kakvih problema, posebice ako imate osjetljive desni, koristite pastu za zube posebno kreiranu za tu vrstu problema.

Preskačete pranje zuba
Bakterija u našim ustima razvija se u karijes koji šteti vašim zubima. Taj proces se događa u period od 24h sata. Nemojte zaboravljati prati vaše zube jer na taj način povećavate rizik kvarnih zuba.

Pijete puno gaziranih pića
Gazirana pića u pretjeranoj količini nisu zdrava za vaše zube. Smanjite njihov unos ili se trudite da što manje dođe u kontakt s vašim zubima.

Hrana koja ostavlja tragove
Pravilo je sljedeće – svaka hrana koja ostavlja velike tragove u šalicama ili na tanjuru (kava, crveno vino, umak i slično) ostavlja i trag na vašim zubima. To možete najbolje primijetiti kada pijete vino. Perite vaše zube redovito i kod svog zubara se savjetujte oko procesa izbjeljivanja zuba.

Koristite zube kao pomagalo
Otvaranje boce, čipsa i drugih stvari sa zubima itekako je loše za njih. S vremenom zubi mogu oslabiti pa čak i pucati.

Izbjegavate zubara
Svi znamo da zubari nisu ugodni, no ako idete na pregled dva puta godišnje imat ćete minimalnih kvarova koje vaš zubar može bez puno boli i posla lako izliječiti.


Preuzeto s (Budi.in)

###BLANK###