Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub08082020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Čuvajte se lijepih žena: Muškarcima štete zdravlju!

Blizina lijepih žena povećava kod muškaraca razinu kortizola, tzv. "hormona stresa", što štetno utječe na njihovo zdravlje, pokazuje znanstvena studija koju je u četvrtak objavio belgijski list "24 Heures“. List se poziva na istraživanje pod vodstvom profesora biopsihologije Leandera van der Meija sa sveučilišta u Groningenu u Nizozemskoj.

U istraživanju su sudjelovala 84 muškarca između 18 i 27 godina. Oni su morali provesti pet minuta u društvu jedne žene ili jednog muškarca, koje nikada ranije nisu sreli. Nakon toga trebali su odgovoriti koliko ih privlači osoba s kojom su bili u društvu.

Rezultat je sljedeći: povećanje razine kortizola zabilježeno je samo kod muškaraca koji su bili u ženskom društvo, a razina je bila to veća što im se žena više sviđala. Nikakve promjene nisu uočene kod onih koji su bili u društvu muškaraca.

Zaključci nisu baš ohrabrujući za one za koje moć i zavođenje predstavlja nužan začin u njihovim životima, ali ih može utješiti drugo istraživanje koje pokazuje da povećanje testosterona i kortizola u organizmu pozitivno utječe na dobitke na burzama. Što se zdravlja tiče, trgovati na burzama ili se upustiti u ljubavne igre može biti jednako pogubno.

(Fena)