Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sri02262020

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Istopite kilograme uz pomoć grožđa

Dijeta pomoću grožđa zdrava je za organizam jer je grožđe puno vitamina, minerala i sekundarnih biljnih sastojaka. Osim što su bogati vitaminom B koji jača živčani sustav, grozdovi smanjuju razinu stresa u tijelu i idealan su prirodni lijek protiv tzv. sindroma izgaranja. Ujedno unaprjeđuju funkcije jetre i djeluju na organizam kao antioksidans, dok organska voćna i salicilna kiselina iz tijela izvlače prekomjernu tekućinu.

Jod i mangan potiču sagorijevanje masnoća, a crveno grožđe dodatno smanjuje želju za slatkim i štiti od napadaja prejedanja. U kori i sjemenkama grožđa nalaze se vlakna koja sadrže mnogo antioksidansa koji smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti i mogu smanjiti visinu krvnog tlaka i kolesterola do 14%.

Dijeta pomoću grožđa predviđa prilagođene obroke za doručak, ručak i večeru, a dva puta dnevno na meniju je i dodatna porcija grožđa od 125 grama. Ručak i večera ne smiju imati po više od 350-400 kalorija, ali obavezno moraju sadržavati do 100 grama crnog ili bijelog grožđa. Pritom je važno piti dovoljno tekućine, odnosno barem litru i pol vode dnevno.(metro-portal.hr)

###BLANK###