Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pet10302020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Kako se dolazi u Nebo

“Reci nam, kako se dolazi u nebo?”, upitaše mudrog starca. “Nakon što umre, čovjek nastavlja svoj hod stazom koja vodi od vrata smrti do nebeskih vrata – reče mudri starac. – No, budući da se nebeska vrata ne otvaraju svakoga dana, dogodi se da čovjek pred njima mora dugo čekati.

Opširnije:Kako se dolazi u Nebo

Volite ljude jer su nam svi potrebni

Tako se teško živi, tako se kratko živi, pa još dobra polovica tog teškog i kratkog života nam prođe u mržnji i nesporazumima. Oh, ugasite mržnju! Ljudi su nam potrebni i nikako se, nikako ne može živjeti bez opraštanja.

galebovi

Opširnije:Volite ljude jer su nam svi potrebni

Zašto žena plače?

Jedan mali dječak upitao je svoju majku :” Majko, zašto plačeš ?”. Zato što sam žena, odgovorila mu je majka. Ne razumijem te!!! rekao je dječak. Mama ga je samo zagrlila nježno i rekla mu: “nikada i nećeš razumjeti sine”. Kasnije je upitao svoga oca: ” Tata, zašto mi se čini da mama plače bez ikakvog razloga?”. Sve žene ponekad puste svoje suze bez ikakvog razloga, bilo je jedino što je otac znao reći.

Opširnije:Zašto žena plače?

Čitavu noć je sjedio uz umirućeg straca

starac600x302Medicinska sestra je vodila umornog, tjeskobnog muškarca do kreveta u odjelu hitne medicine. “Vaš sin je ovdje”, rekla je starijem čovjeku i na krevetu. Morala je to više puta ponoviti prije nego što konačno otvorio oči.

Opširnije:Čitavu noć je sjedio uz umirućeg straca

Jedna životna priča

bravo 1Na dobrotvornoj gala-večeri, na kojoj su se prikupljala sredstva za školu za djecu sa posebnim potrebama, otac jednog od učenika podijelio je sa prisutnima priču koju neće zaboraviti nitko tko je tada bio prisutan tom događaju.

Opširnije:Jedna životna priča

Priča koja je šokirala svijet

“Otišla sam na žurku i sjetila se što si mi rekla. Rekla si mi da ne pijem alkohol, tako da sam umjesto toga pila sok. Osjećala sam se ponosnom na sebe, kao što si rekla da bi trebalo da se osjetim.

prometna

Opširnije:Priča koja je šokirala svijet

Stari siromašni prodavač jaja

Čekajući svog prijatelja ispred restorana starija dama je primijetila preko puta ulice staraca koji prodaje jaja. Prešla je ulicu i prišla mu. Jesu li to vaša domaća jaja? Ova desno su od mojih koka, a ova druga su od dvije žene što stanuju blizu mene. Jutros nisu mogle doći, pa sam im ja ponio da prodam.

Opširnije:Stari siromašni prodavač jaja

Dječak i psić

U izlogu jedne trgovine s kućnim ljubimcima pojavio se natpis «PRODAJU SE PSIĆI». Neki  je dječak pročitavši natpis odlučio ući u trgovinu da se raspita.djecak i pas

Opširnije:Dječak i psić

Dan kada je Bog stvarao majku

Dobri Bog odluči stvoriti… majku. Trudio se nekoliko dana kad mu pristupi jedan anđeo i reče: “Ova će te stvarno namučiti, čemu trošiti toliko vremena?”

Opširnije: Dan kada je Bog stvarao majku

Neizmjerna bratska ljubav

Bila jednom dva brata koja su živjela na susjednim farmama i koja su se posvađala. U posljednjih 40 godina bila je to prva ozbiljna svađa. U tih 40 godina braća su živjela jedan pored drugog, voljeli se i pomagali si.

drveni most

Opširnije:Neizmjerna bratska ljubav