Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Čet12032020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Deset prečaca na tipkovnici za lakši rad na računalu

Brisanje datoteka, otvaranje i zatvaranje prozora na pretraživaču, zoomiranje stranice. To su tek neke radnje, koje možete kombinacijom tipki na tastaturi, odraditi prijekim putem. Kako su mnogi poslovi, ali i razonodne radnje ovisni o svakodnevnom korištenju računala, nije na odmet poznavati prečace, koji vam mogu olakšati pojedine funkcije te vam tako oduzeti manje vremena. Donosimo deset prečaca na tipkovnici za jednostavniji svakodnevni rad.

rad s pcom

Opširnije:Deset prečaca na tipkovnici za lakši rad na računalu

Google i Microsoft kreću u bespoštedni rat

microsoft googleGOOGLE I MICROSOFT KREĆU U BESPOŠTEDNI RAT: Evo kakvu korist ćemo mi korisnici imati od toga imati.Na prvi pogled ništa spektakularno. Google na tržište izbacuje novu verziju browsera Chrome 32. Ipak, ovaj program na neki način predstavlja direktni upad na teren Microsofta, odnosno napad na Windows sistem.

Opširnije:Google i Microsoft kreću u bespoštedni rat

Intelov stick pretvara bilo koji televizor u Windows računalo

Za samo 150$ Intel će uskoro ponuditi osobno računalo koje stane u džep i koje je dovoljno priključiti na ekran, a priprema se i verzija za sve ljubitelje Linux OS-a…

intel stick

Opširnije:Intelov stick pretvara bilo koji televizor u Windows računalo

Najbrži način kako da se izbrišete s društvenih mreža

surfanjeBrisanje naloga sa društvenih mreža ili nekih drugih internet lokacija umije da bude vrlo zamorno, teško, pa i frustrirajuće iskustvo. Većina sajtova, koji traže registraciju, napravljena je tako da u ovom ili onom koraku oteža brisanje naloga ili isključenje sa servisa u potpunosti.

Opširnije: Najbrži način kako da se izbrišete s društvenih mreža

Upustvo koje vam može spasiti karijeru

facebook tipkanjeU trenucima kada nije moguće ukloniti šefa, roditelje, supružnika ili bilo koga drugog iz mreže kontakta na Facebooku, ostaje tek opcija sakrivanja određenog materijala. Srećom, sve je moguće prilagoditi uz malo truda i manje od minute potrošenog vremena.

Opširnije: Upustvo koje vam može spasiti karijeru

Nekoliko savjeta za sigurno i anonimno surfanje

duck duck goIako su brojni internetski korisnici godinama sumnjali u mogućnost da različite tajne službe mogu pratiti njihove online aktivnosti i špijunirati sve što rade na internetu, nedavno otkriće PRISM programa ipak je mnoge šokiralo jer je riječ o prvim konkretnim dokazima koji su potvrdili te sumnje i pokazali nam da američka Agencija za nacionalnu sigurnost zaista prati najpopularnije online servise.

Opširnije:Nekoliko savjeta za sigurno i anonimno surfanje

Kako od svoje profilne fotografije napraviti smajlić

facebook tipkanjeOTKRIJTE NEKE TRIKOVE FACEBOOKA: Doznajte kako od svoje profilne fotografije napraviti smajlić! Facebook generacija u punom je cvatu; ta društvena mreža ima više aktivnih korisnika no ikad prije. Međutim, čak i brojni iskusni korisnici ove mreže ne znaju za neke sitnice i trikove koji se kriju na njoj, a otkriva ih ekipa s BuzzFeeda.

Opširnije:Kako od svoje profilne fotografije napraviti smajlić

Microsoft prestaje s podrškom za sustav Windows XP

win xpTu su najavu globalnog Microsofta danas (9.4.2013.) proslijedili iz tvrtke Microsoft Hrvatska dodajući da je sustav Windows XP predstavljen prije gotovo 12 godina te da je zaključenje podrške u skladu s uobičajenim životnim ciklusom softverskih proizvoda.

Opširnije:Microsoft prestaje s podrškom za sustav Windows XP

kako se riješti Facebook profila

facebook tipkanjeKratko i jasno uputstvo: Ako vam je Facebooka preko glave, evo kako ćete ga se najlakše riješiti zauvijek! Ako su vam na Facebooku dosadile objave u kojima netko kuka ili traži svađu, pozivi za igrice, milijarditi put podijeljeni vicevi i šaljive fotografije… Ili vas netko uhodi i gnjavi…

Opširnije:kako se riješti Facebook profila

Trojanac u Hrvatskoj "muze" novce

gvu virusU posljednjih nekoliko dana učestali su pozivi građana MUP-u da su platili 500 kuna i da mole da im se otključa računalo jer je isteklo 72 sata i da nisu radili nikakve kriminalne radnje, a pozivajući se na to da su dobili poruku od Ministarstva unutarnjih poslova.

Opširnije:Trojanac u Hrvatskoj "muze" novce