Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sri06032020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Niste nevidljivi

surfanje

TESLIĆ - Širenje govora mržnje i klevete u anonimnim komentarima posjetitelja internet portala bilo je u središtu pozornosti seminara Vijeća za tisak u BiH, na kojem je istaknuto kako anonimnost ne znači da osoba ne može biti identificirana i procesuirana ako bude utvrđeno nanošenje štete zbog takvih poruka.

Na seminaru za predstavnike pravosuđa i medija iz BiH u Banji Vrućici kod Teslića najavljena je suradnja Vijeća za tisak, tuižiteljstva, policije i sudova u akciji "Niste nevidljivi", za otkrivanje i sankcioniranje osoba koje anonimnim komentarima na internet portalima šire govor mržnje i klevetu, priopćeno je iz Vijeća.

Odluku organa Vijeća o provođenju akcije "Niste nevidljivi" podržali su predstavnici policije, tuižiteljstva i sudova, a akcija podrazumijeva otkrivanje IP adresa i procesuiranja osoba koje huškačkim komentarima i širenjem govora mržnje uznemiruju javnost, nanose štetu pojedincima i ugledu profesionalnih internet protala.

Na dvodnevnom seminaru "Sloboda medijskog izvještavanja i legislativa u BiH - Novi mediji i novi izazovi" sudjelovalo je 47 sudaca, tužitelja, predstavnika policije i novinara, članova Vijeća za tisak u BiH.

Preuzeto s: Bitno.ba