Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pon07062020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Upustvo koje vam može spasiti karijeru

facebook tipkanje

U trenucima kada nije moguće ukloniti šefa, roditelje, supružnika ili bilo koga drugog iz mreže kontakta na Facebooku, ostaje tek opcija sakrivanja određenog materijala. Srećom, sve je moguće prilagoditi uz malo truda i manje od minute potrošenog vremena.

Moguće je sakriti pojedinačne statuse već pri njihovom kreiranju. S lijeve strane dugmića koji služi za objavu nalazi se izbor vezan za privatnost. Opcija je mnogo, no u slučaju želje za uklanjanjem materijala od pojedinačnih osoba valja kliknuti na Custom.

Ondje se nalazi nekoliko jednostavnih polja u kojima je moguće ručno upisati osobe za koje (ne) želite da imaju mogućnost pregleda tog statusa.
Kako biste, međutim, sakrili sve buduće objave od jedne ili više osoba, valja ići u nešto naprednije postavke. Kliknite na ikonicu zupčanika u gornjem desnom dijelu stranice i odaberite “Settings” pa “Privacy”.

Ondje se nalazi “Who can see my stuff?” dio, a valja odabrati “Edit” u polju “Who can see your future posts?” i postaviti stvari kao u prvom slučaju.

PRESS GIP-a