Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Ned07052020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Riješite se herpesa i akni za samo 12 sati prirodnim putem!

herpez

Herpes je mali, bolni plik ispunjen tečnošću. Obično zahvata usne, predio oko usana i desni. Predstavljamo vam prirodni lijek kojim se na brz način rješavate herpesa.

Uzmite češanj češnjaka (bijelog luka), sitno isjeckajte i stavite ga direktno na herpes. Pustite da odstoji oko 10 minuta, zatim ga skinite i isperite toplom vodom. Ovaj postupak ponovite 5 puta. I u roku od 12 sati herpes će nestati. Nećete imati potrebu mazati ga šesti put. Ako se radi o većem herpesu, postupak ponovite i sutradan.

Bijeli luk - češnjak povećava obrambenu sposobnost organizma. Bogat je mnogim mineralima kao što su (kalcij, sumpor, fosfor, gvožđe), sadrži i eterična ulja kao što su alicin, alin. Sadrži i vitamine, stoga ga smatramo prirodnim antibiotikom. Neka laboratorijska istraživanja su pokazala da bijeli luk ima anti tumornu aktivnost zbog toga se koristi i u borbi protiv raka.

Također, u prkos mnogim ljekovitim svojstvima evo još nekoliko prednosti češnjaka (bijelog luka): liječi visok krvni pritisak, koristi se za razgradnju masti u krvi, liječi aterosklerozu, dijabetes, bolesti srca, reumu, glavobolje, ublažava nervozu, umor, bronhitis, kronični kašalj, astmu, tuberkulozu, tifus, koleru, groznicu, malariju, vrši izbacivanje toksina iz tijela, pomaže kod čišćenja crijeva, poboljšava cirkulaciju i sprečava trombozu.

Probajte i ovo: Prirodni lijek za akne
Uzmite češanj češnjaka (bijelog luka), sitno ga isjeckajte i stavite na prištić, uklonite za nekoliko minuta. Postupak ponovite nekoliko puta i akne će nestati…