Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub01252020

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Nobelova nagrada

irina sandler

Pogledajte ovu ženu i zapamtite je zauvijek! Svijet nije nije postao takav samo sada, on je uvijek bio takav. Nagradu ne dobije uvijek onaj tko je dostojan i zaslužan.

Nedavno je u 98-oj godini umrla žena po imenu Irina Sandler.
Za vrijeme Drugog svjetskog rata ona je dobila posao u Varšavskom getu kao vodoinstalater-zavarivač.
U njoj su bili skriveni motivi. Budući da je bila Njemica ona je znala o planovima nacista po pitanju Židova. Na dnu svoje torbe za alat ona je počela iznositi djecu iz geta, a u zadnjem dijelu svog kamioneta imala je vreću u koju je sakrivala veću djecu .

U zadnjem dijelu kamioneta ona je vozila i psa koga je naučila lajati kad god bi joj straža propuštala kamion kroz vrata geta. Vojnici, prirodno, nisu se htjeli zadržavati sa psom, koji je lajući prikrivao zvukove koje bi djeca mogla proizvesti. Za vrijeme te djelatnosti Irina je uspjela iznjeti iz geta i, samim tim spasiti 2500 djece. Nju su nacisti otkrili i žestoko je pretukli, slomivši joj i ruke i noge.

Irina je zapisala imena sve djece koju je spasila i taj popis čuvala u staklenoj boci zakopanoj ispod drveta u zadnjem dijelu svog dvorišta. Poslije rata ona je pokušala pronaći preživjele roditelje i okupiti obitelji.  Ali većina njih je okončala život u plinskoj komori. Djeca, kojima je Irina pomogla bila su smještena u domove ili su bila usvojena.

Prošle godine Irina Sandler je bila nominirana za Nobelovu nagradu za mir. Nije je dobila.
Tu nagradu je dobio Al Gor – za slajd –šou o globalnom zatopljenju. A, u ovoj godini je tu nagradu dobio Barak Obama za svoja predizborna obećanja.

Ja ulažem mali trud da Vam pokažem ovaJ ČLANAK. Nadam se da ćete i Vi kod drugih postupiti tako.

Prošlo je 65 godina od završetka Drugog svjetskog rata u Europi.

Stoga je ovaj članak kao znak sjećanja na 6 milijuna židova, 20-tak milijuna Rusa, desetina milijuna kršćana i 1900 katoličkih svećenika ubijenih, streljanih, zlostavljanih, spaljenih, izmorenih gladju i poniženih.


Sada - kao nikada, posle izjava Iraka i Irana i drugih, čak i u blagoslovljenoj Europi – o tome da je Holokaust jednostavno mit, neophodno je učiniti sve da svijet ne bi zaboravio što se dogodilo, jer postoje neki koji bi baš to htjeli.

Ovaj članak je namijenjen da se kao pismo pošalje 40 milijuna adresa. Postanite i Vi karika u tom lancu sjećanja. Pomozite nam da ga pošaljemo cijelom svijetu. Razdijelite ga sa svojim poznanicima i zamolite ih ih da ne prekidaju ovaj lanac slanja već da ga preporuče i dalje.
Unaprijed Vam hvala
Uredništvo GIP-a