Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pon06012020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Ukraili su moju bebeu

trudnica

Jedna Brazilka optužila je bolnicu za kradu djeteta iz njenog stomaka jer su joj ljekari rekli, nakon što se probudila poslije carskog reza, da je njena trudnoca bila “psihološka”, tj. umišljena ili kako se još zove fantomska trudnoca.

Layane Santos (19) kaže da je bila u 38 nedjelji trudnoce kada je zbog bolova prevezena u bolnicu u Sao Paulo. Ona je tokom trudnoce išla na kontrole gdje su sestre pratile rast djeteta, cak i mjerili otkucaje srce djeteta.

Layane je cak išla i na ultra-zvuk gdje su joj rekli da nosi djevojcicu, dugu 42 cm i tešku 3,2 kilograma.

Ona i njen muž, Lourival Alves (28) vec su odabrali ime Sofija za svoju kcer, preselili se u vecu kucu i potrošili oko 5.000 KM za odjecu i namještaj za svoje prvo dijete, piše brazilski casopis Tribunal Hoje.

Prema izvještaju bolnice, majka je stigla u bolnicu 26. decembra s vaginalnim krvarenjem i bolovima u stomaku. Dijagnosticirali su prerano odvajanje placente, pa je hitno poslana na operaciju. Layane je rekla ljekarima da njen muž želi prisustvovati porodaju, ali ga niko nije pozvao.

Medutim, poslije su ljekari rekli da nisu našli bebu u stomaku i da je njena trudnoca bila cisto psihološka.
Njen muž izjavio je da je bio pozvan u operacionu salu nakon carskog reza.

- Ljekari su me pozvali i pokazali praznu maternicu i rekli da nije bilo djeteta.

Layane je izjavila da se onesvijestila dok je primala anesteziju, a poslije nije dobila objašnjenje od ljekara.

- Suprug mi je ispricao šta su mu rekli, a ja sam postala histericna i ocajna, samo sam plakala. Pitala sam za ljekara, željela sam pricati s njim jer sam u bolnicu ušla s bebom u stomaku, a napustila sam je bez djeteta.

- Ne mogu vjerovati da je dijete koje je težilo preko 3 kg nestalo. Mislim da je neko ukrao bebu ili je beba umrla tokom poroda, pa mi nisu htjeli reci šta se dogodilo. Nema šanse da je mogla tako nestati.

Kako kaže Sylvia Cavalcanti iz Brazilske udruge ginekologa i akušera, pishološka trudnoca se može desiti kada žena ima ogromnu želju da dobije dijete. To može uzrokovati hormonalne poremecaje, tj. izostanak mjesecnice. Osjecat ce mucninu, povracati, dakle imat ce sve simptome za koje je procitala da prate normalnu trudnocu.

Preuzeto s: Doznajemo.com