Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Ned09272020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Iskoristite role toalet papira

role wc papira

Role od toalet papira ili papirnatih rupčića najčešće završe u smeću, ali možda je trenutak da ih stavite sa strane i iskoristite za nekoliko dobrih ideja u kućanstvu.

Zaštita za cvijeće

Za neke osjetljivije biljke koje želite zaštiti od korova, kartonske role idealna su stvar. Ovisno o širini biljke, razrežite rolu i utisnite u zemlju tako da ne stisne biljku. Tako ćete je i dalje moći zalijevati, imat će dovoljno zemlje da se razvija, a korov će teže doći do nje.

Zabava za djecu

Za razne papire ili nekoliko olovaka kartonske role dobro su spremište. Klincima dajte zadatak da ih oboje s vanjske strane, a zatim postave na stol i umetnu sitnice. Možete izrezati i podložak pa zalijepiti nekoliko rola jednu do druge i dobiti simpatične kutijice za stvari.

Igračka za ljubimca

Rola od papirnatih ručnika super je igračka za malenog gerbila ili nekog drugog glodavca koji se može provući kroz tubu.

Lažne svijeće

Još jedan projekt koji mogu raditi i djeca s vama, predlaže Huffington Post. Nakon što ste po roli pokapali malo voska, obojite ih akrilnom bojom pa od zlatnog papira napravite oblik plamena i zalijepite na vrh. Ove su svijeće idealne za blagdane, a vosak iskoristite od starih svijeća koje vam više ne koriste.

Pokloni za klince

Za rođendan ili neku drugu prigodu, role možete obložiti kolaž papirom, obojiti i ukrasiti gliterima pa napuniti slatkišima. Role će biti poput ukrasnih kutija koje zveckaju i imaju iznenađenje.