Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sri10212020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Pronađen lijek za dijabetes

Istraživači sa MIT-ovog David H. Koch Instituta za integrativno istraživanje kancera, u suradnji sa Harvardskim institutom za matične ćelije (HSCI) te nekoliko drugih institucija razvili su tehnologiju koja obećava skori lijek za dijabetes tipa 1.inzulin

Opširnije:Pronađen lijek za dijabetes

Hranio je i silio da jede dok nije došla na 180 kg

marina nohlenMarinu  Nöhlen (23) iz Tönisvorsta u Njemačkoj njezin je suprug hranio i silio da jede sve dok se nije udebljala 180 kilograma te joj je zdravlje postalo ozbiljno ugroženo. Suprug mi je nosio čips, pizze, colu, hranio me masnom hranom i “šopao” svime i svačime.

Opširnije:Hranio je i silio da jede dok nije došla na 180 kg

Toplomjerom provjerite rad štitnjače

Doktor Barnes je osmislio kućni test koji možete napraviti u toplini svojeg doma. Jednostavan je i brz i saznat ćete kako vam radi štitnjača. Prije pedeset godina dr. Broda Barnes otkrio je da je tjelesna temperatura indikator aktivnosti buđenja. Posebno je naglasio temperatura tijela odmah nakon buđenja.

toplomjer

Opširnije:Toplomjerom provjerite rad štitnjače

Kada ste posljednji put imali pregled vaše kralježnice?

Skrolajte miša preko bilo kojeg od 24 kralješka u ljudskoj kralježnici kako biste saznali da je svaki kralježak povezan s određenim područjima, organa i funkcija vašeg tijela, kao i kako oštećenje tog kralješka može uzrokovati zdravstvene probleme ukoliko se pravovremeno oštećenja ne odklone.

Opširnije:Kada ste posljednji put imali pregled vaše kralježnice?

Hladna voda jača imunitet

Profesor doktor Sergej Bubnovskij, čuveni moskovski specijalista za kineziterapiju, preporučuje jednostavan način za jačanje imuniteta. Svako večer, kad se vratite kući poslije napornog radnog dana, sipajte u kadu ili lavor 10-15 centimetara potpuno hladne, ledene vode. lavor

Opširnije:Hladna voda jača imunitet

Pregledom krvi znat će se 'rok trajanja' čovjeka?

epruveta krviMože li jednostavna krvna pretraga predvidjeti rizik osobe od umiranja od srčanih bolesti ili raka? Izvješćujući u on-line izdanju časopisa Journal of American Medical Association.

Opširnije:Pregledom krvi znat će se 'rok trajanja' čovjeka?

Najveće laži o masnoćama u koje svi vjeruju

pecena slaninaSvakodnevno smo izloženi raznim savjetima nutricionista i ostalih stručnjaka koji nas pokušavaju izvesti na pravi put kad je u pitanju zdravlje koje se osigurava pravilnom prehranom. Ali, u tom moru savjeta ponekad se teško snaći. 

Opširnije:Najveće laži o masnoćama u koje svi vjeruju

Pronađen lijek za leukemiju

leukemijaZnanstvenici su prvi put uspješno upotrijebili gensku terapiju u liječenju leukemije, a ona se sastoji u »pretvaranju« krvnih zrnaca pacijenta u »ubojice« koje love i uništavaju kancerogene stanice, izvijestili su sa Sveučilišta Pennsylvania, prenosi Hina.

Opširnije:Pronađen lijek za leukemiju

Rijetko joj tko može odoljeti

lubenicaSlasnoj lubenici rijetko tko može odoljeti. I dobro je da je tako, jer je riječ o iznimno zdravom, a pritom i niskokaloričnom voću, punom blagodati po naš organizam. Pogledajte protiv se kojih bolesti može boriti konzumacijom ovoga voća.

Opširnije:Rijetko joj tko može odoljeti

Ishrana trudnica može dovesti do poremećaja bebe

trudnocaNeuravnotežena ishrana tijekom trudnoće i dojenja može dovesti do velikog broja metaboličkih poremećaja kod djeteta, pokazali su rezultati istraživanja skupine francuskih znanstvenika.

Opširnije:Ishrana trudnica može dovesti do poremećaja bebe